Onze biologisch afbreekbare verzendopties

Wij zijn overgestapt op milieuvriendelijke verzendverpakkingen. We hadden eerst gekozen voor een verpakking op basis van polytheen, dat biologisch afbreekbaar zou zijn. Wij zijn er echter achtergekomen dat de claim van deze fabrikant niet helemaal klopt. Deze mailers worden wel afgebroken maar niet volledig.  Er blijft microplastic over dat helemaal niet goed is voor het milieu.

Wij hebben nu gekozen voor een echt composteerbare mailer die net zo sterk is als een plastic mailer en net zo waterdicht. Deze mailer heeft ook twee plakstrips, zodat je bestelling heel makkelijk in dezelfde mailer kan worden geretourneerd.

Deze mailer is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Dat komt omdat het geen polyethyleen bevat, het plastic waarvan de meeste poly-mailers zijn gemaakt. Deze nieuwe mailer is gemaakt van maïszetmeel en een mix van twee bioplastics, PLA en PBAT, en bedrukt met niet-giftige inkt. Deze mailer kan je dus niet recyclen, je kunt hem in de biobak verwerken.

Het is een volledige CO2-negatieve composteerbare mailer! En wij zijn ontzettend blij dat we jouw bestelling op deze milieuvriendelijke manier naar je toe kunnen sturen.

We zullen onze grijze zakken van polytheen opgebruiken en daarna overstappen op de nieuwe mailer van maiszetmeel. Verder gebruiken we witte dozen voor grotere bestellingen totdat ze op zijn.

Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat bij beide opties je bestelling in perfecte staat bij jou aankomt.