4 redenen waarom Ecovero de meest geliefde en milieuvriendelijke viscose is

LENZING™ ECOVERO™ vezels zijn afkomstig van gecertificeerde hernieuwbare houtbronnen en gebruiken een milieuverantwoord productieproces door aan hoge milieunormen te voldoen.

Ze passen bij een duurzame levensstijl en dragen bij tot een schoner milieu. Daarnaast is deze viscose stretch stof ook nog eens van hogere kwaliteti en mooier dan normale viscose.

Dit is waarom wij Ecovero milieuvriendelijk viscose gebruiken voor een aantal van onze bestsellers.

 

Waarom wij LENZING™ ECOVERO™ viscose gebruiken

 

1. Duurzame houtbron

Hout – de natuurlijke en hernieuwbare grondstof, hout en pulp, komt van gecertificeerde en gecontroleerde bronnen die afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen. De non-profit milieubeschermingsorganisatie Canopy heeft Lenzing consequent gerangschikt bij de top viscoseproducenten wereldwijd voor duurzame hout- en pulpaanwinningspraktijken.

 

2. Minder impact op water

Water – tot 50% minder waterverbruik*. Het water wordt niet alleen uiterst efficiënt gebruikt, het wordt ook gereinigd voor het teruggaat in de natuur.

 

3. Lagere CO2-uitstoot

Lucht – tot 50% minder CO2-uitstoot in de lucht, en helpt zo de klimaatverandering tegen te gaan.

 

4. Ecologisch verantwoorde viscosevezels

Dankzij de eco-verantwoorde productiepraktijken heeft dit type viscose een veel geringere milieu-impact dan generieke viscose, zoals bevestigd door de Higg MSI, en blijven lucht en water schoner. LENZING™ ECOVERO™ vezels zijn gecertificeerd met het EU Ecolabel.

 

Wil je weten welke andere milieuvriendelijke oplossingen wij hebben? Klik hier

 

 

Ecovero Milieuvriendelijke viscose

Certificate Number: 123000165289

Ecovero Milieuvriendelijke viscose