Een terugblik naar 2023

Nu het eind van het jaar in zicht komt kijk ik uit naar gezellige dagen samen met vrienden en familie.

Gevuld met gezelligheid en gelach, lekker eten, muziek en vooral heel veel kerstlichtjes! ✨ (dat is echt mijn ding, je zou mijn balkon eens moeten zien haha!)

Zin in de feestdagen werd ook versterkt door de geur van speculaas en taaitaai toen ik over de markt liep en gisteren lonkte de oliebollenkraam op het plein ook al flink naar me.

Ik heb deze week ook voor het eerst dit seizoen mijn favoriete ‘holiday muziek’ opgezet. Ik ben nog niet echt vol de kerstliedjes ingedoken maar dat zal niet lang meer duren!

 

Bewogen jaar 

Dit afgelopen jaar is heel opwindend geweest voor Aimmea. Het voelt alsof we een beetje volwassen zijn geworden. Dat zou betekenen dat de voorgaande jaren als een pubertijdsperiode gezien zouden kunnen worden, inclusief de bijbehorende groeipijnen. En eigenlijk klopt dat wel.

Het begon met de overstap naar de milieuvriendelijke Ecovero viscose lycra in het begin van het jaar. En ook de beslissing om alleen nog Europese stoffen te gebruiken voor onze productie was een pittige maar onvermijdelijke beslissing.

Onvermijdelijk omdat ik van mening ben dat elk bedrijf die het zich maar enigszins kan veroorloven de verantwoordelijkheid moet nemen de meest milieubewuste keuzes te maken.

En daarom koos ik er dit jaar voor om niet langer stoffen van buiten Europa te gebruiken en om over te stappen op klimaatneutrale bezorging van DHL.

Het trieste is dat wij als jong bedrijf met beperkte middelen ter beschikking moeten opboksen tegen de grote jongens die het zich zoveel makkelijker zouden kunnen veroorloven.

Maar! Ik ben een groot voorstander van positief denken dus ik richt me op Aimmea en wat ik kan doen om de impact op onze prachtige planeet zo klein mogelijk te houden.

 

Vooruitblik naar 2024

Voor het nieuwe jaar wil ik heel graag dat onze productielocatie in Portugal ook milieubewuste verpakkingen gaat gebruiken en wil ik het gebruik van plastic verder terugdringen door niet langer in te kopen bij leveranciers die zich niet bezig houden met duurzaamheid.

Verder ben ik bezig met een aantal spannende nieuwe dingen waar ik nu nog niet veel over kan zeggen. Dus je zult nog even geduld moeten hebben! 

Als je heel erg nieuwsgierig bent geworden schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief, want daarin deel ik nieuwtjes als eertse!

Ik wens je hele fijne feestdagen en natuurlijk een super toffe jaarwisseling!

Liefs!

Maria