De afgelopen jaren zijn we niet alleen flink gegroeid, we hebben ook grote stappen gemaakt op het vlak van verduurzaming.

 

Klimaatneutrale bezorging en meer!

Het begon in 2019 met het overhevelen van de productie naar Nederland en Portugal. Later in 2020 hebben we stapsgewijs het gebruik van plastic en karton uitgefaseerd door over te stappen op biologisch afbreekbare mailers en kledingzakjes.

Daarnaast hebben we ons vanaf 2021 ingezet voor het gebruik van fournituren en materialen uit Europa en is de lokale productie verder uitgebreid. Vanaf medio 2022 werken we alleen nog met leveranciers van duurzaam drukwerk en zijn we ons meer gaan focussen op stoffen uit Europa met certificaten.

Nu het jaar ten einde loopt is het tijd om 2 hele belangrijke volgende stappen te nemen;

  • Het gebruik van 100% stoffen met certificatie,
  • Het aanbieden van klimaatneutrale pakketbezorging

 

1. Stoffen met certificaat

Kleding produceren in Europa is 1 ding, maar kleding laten maken in Europa van stoffen met certificaat is een heel ander verhaal. Veel stoffen bevatten schadelijke elementen die je huid kunnen irriteren of zelfs schadelijk zijn voor het milieu. Daarom gaan we ons vooral focussen op stoffen met het Oeko tex standard 100 certificaat (vrij van schadelijke materialen) en zoveel mogelijk biologisch, gerecycled of duurzaam geproduccerde stoffen gebruiken. En natuurlijk zoveel mogelijk lokale stoffen want op die manier minimaliseren we ook de kilometers van leverancier naar producent.

Het is moeilijk omdat het de keuze in stoffen die ik kan gebruiken voor mijn designs beperkt. Toch is de timing perfect want ik merk dat meer en meer leveranciers steeds meer van deze  stoffen in hun assortiment opnemen. En er worden echt de meest prachtige stoffen gemaakt! Wacht maar tot je ziet waar we momenteel mee bezig zijn! Er komen zulke leuke dingen aan!

Verder heeft een van onze kledingproducenten in Portugal de mogelijkheid om zelf Ecovero viscose stretch stof te laten maken van hout afkomstig uit FSC gecertificeerde bossen. Dat komt erop neer dat onze meestgebruikte stof straks niet alleen uit Europa komt maar ook nog eens goed voor het milieu is. En dat is een hele grote en belangrijke stap naar duurzamer produceren. We hebben op het moment overigens al een aantal items in onze webshop gemaakt van deze Ecovero stof.

 

2. The last mile

” The last mile” is een Engelse term die slaat op de laatste fase in het bezorgproces van online winkelen – de bezorging bij jou thuis. En omdat die laatste kilometer erg veel impact heeft op het milieu hebben we besloten om vanaf januari klimaatneutrale bezorging aan te bieden in onze webshop. DHL gaat voor ons deze klimaatneutrale bezorging doorvoeren door gebruik van electrische busjes in veel wijken in Nederland.

Helaas zal nog niet overal in elke wijk electrisch bezorgd kunnen worden met verschillende redenen als oorzaak. Voornaamste reden is dat de electrische busjes stapsgewijs worden ingevoerd, het is tenslotte ook niet goed voor het milieu om massaal goede, diesel busjes af te danken. Deze busjes rijden bij DHL overigens wel op duurzame diesel (HVO100).

We zullen voorlopig beide opties aanbieden in onze shop, dus zowel PostNL als DHL, na een tijdje zullen we evalueren hoe het gaat. We hopen dat deze nieuwe optie zal bijdragen aan je shopplezier bij ons want daar gaat het allemaal om.

 

Bij ons kan je namelijk echt zonder schuldgevoel online shoppen!

 

Ik hoop dat je dit een goede ontwikkeling vindt, laat het me gerust weten!

Bedankt voor het lezen!

Lieve groetjes, Maria

🖤🖤🖤

 

 

2 Belangrijke stappen voor ons in 2023