Kwaliteit en duurzaamheid bij Aimmea in 3 bulletpoints

Wij geven evenveel om stijlvolle mode als om de planeet en de mensen die erop leven.

Daarom wordt iedereen die voor ons werkt eerlijk betaald en gebruiken we zoveel mogelijk milieuvriendelijke producten en materialen. Kwaliteit en duurzaamheid zijn niet alleen een belangrijk aspect van ons eigen merk- wij selecteren onze leveranciers zorgvuldig en volgens dezelfde principes.

Kwaliteit en duurzaamheid

door | aug 27, 2019

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Het is een motto waar ik mijn hele volwassen leven naar heb geleefd. Ook al heeft mijn bijdrage maar een heel klein effect, als iedereen het zou doen… Beetje afgezaagd misschien, maar zeker niet minder waar. Wat ik privé al deed (recyclen en bewuste keuzes maken) wilde ik ook bij Aimmea implementeren. Dus vanaf het begin heb ik altijd gestreefd naar de meest duurzame manier van produceren en inkopen. Lees de hele blog post …

Kwaliteit en duurzaamheid

1. Stof & Productie

 

Het is voor ons belangrijk om toe te zien op de kwaliteit en duurzaamheid van het productieproces en ervoor te zorgen dat de werkomgeving aan onze normen voldoet. Daarom produceren wij 100% binnen Europa (waarvan ruim 50% binnen Nederland). Want hoe dichterbij de productielocatie, hoe beter onze kennis van het productieproces is.

En dat niet alleen. Een andere reden om lokaal te produceren is om de CO2 uitstoot te verminderen. Even belangrijk is het gebruik van stoffen die afkomstig zijn uit Europa. Want lokaal produceren alleen is niet genoeg om echt milieubewust te werken.

Als de stoffen nog steeds van de andere kant van de wereld komen schiet je er niet veel mee op dus gebruiken wij zoveel mogelijk stoffen uit Europa!

 

Op dit moment zijn onze Aimmea | Basics 100% gemaakt in Europa en van Europese stoffen en daar zijn we trots op!  Onze visie voor de toekomst is om alleen nog maar stoffen en materialen uit Europa te gebruiken.

 

Daarnaast focussen we ons op stoffen met de volgende certificaten (je kunt erop filteren in onze webshop)

 

  • Oeko-Tex 100 (vrij van schadelijke stoffen)
  • GOTS (textielverwerkingsnorm voor biologische vezels)
  • LENZING™ ECOVERO™ (duurzame viscose)
  • Circulaire stoffen uit Italië

 

Wij gebruiken viscose lycra voor veel van onze ontwerpen. In de eerste helft van 2023 zijn we LENZING™ ECOVERO™ gaan gebruiken voor de productie van een aantal van onze bestsellers. Ecovero is gemaakt van houtpulp uit FCS-gecertificeerde bossen en gebruikt tot 50% minder water, ook is de CO2 uitstoot tot 50% minder en deze stof heeft het EU Ecolabel. En niet alleen dat, de stof is ook waanzinnig mooi en voelt luxueus aan! Lees hier meer over Ecovero.

 

2. Milieuvriendelijke verpakking

Zoals gezegd geven wij om onze planeet en iedereen die erop leeft. Voor ons is het belangrijk om zo weinig mogelijk plastic en papier te gebruiken.

  • Onze mailers zijn biologisch afbreekbaar en 100% composteerbaar en bevatten 0% plastic (dus ook geen microplastic),
  • De productzakjes die wij gebruiken om onze kleding uit Nederland in te verpakken  zijn ook ook biologisch afbreekbaar.
  • Onze ‘ Thank you’ kaartjes worden gedrukt op gerecycleerd papier en ook onze ronde ‘ Fabulous Fair Fashion ‘ stickers zijn biologisch afbreekbaar.  Niet al onze stickers zijn al milieuvriendelijk, we maken nog oude voorraad op.

3. Toekomst

 

Het kan natuurlijk altijd beter. Dat vinden wij tenminste. We zijn al heel blij hoe we het doen maar om de kwaliteit en duurzaamheid bij Aimmea verder te waarborgen streven we ernaar om ook zoveel mogelijk van onze fournituren uit Europa in te kopen.

Een andere volgende stap is om al onze productielocaties de biologisch afbreekbare productzakjes te laten gebruiken – niet alleen in Nederland zoals we nu al doen.

Wij zullen waar mogelijk blijven zoeken naar milieuvriendelijke oplossingen in onze productieprocessen.

Heb je een tip voor ons hoe we kwaliteit en duurzaamheid verder kunnen bevorderen? Laat het ons weten!

 

 

Kwaliteit en duurzaamheid