Lokale productie

Ik kwam laatst het keurmerk ‘Amsterdam Made’ tegen en het leek mij een goed idee om een blog post te wijden aan het onderwerp – waar wordt mijn kleding gemaakt. Een nieuwe blog post was al lang ‘overdue’ dus nu moest het er maar weer eens van komen! 😉

Waarom is lokale productie zo belangrijk voor me, waar is het goed voor?

 

Wat is lokaal

Voor mij is lokaal binnen Europa, lokale productie vermindert niet alleen de CO2 uitstoot maar ondersteunt ook kleinere, lokale ondernemers. En ook al vind ik het eerste erg belangrijk, het steunen van mede-ondernemers gaat me ook nauw aan het hart.

Hard werkende mensen die zelf direct profiteren van hun werk en inspanningen. Daarom gebruik ik ook graag de hashtag #feelgoodshopping en #fabulousfairfashion omdat wanneer je bij mij een bestelling plaatst je direct meerdere mensen ontzettend blij maakt – want het levert werk op!

Jij hebt een mooie outfit en iemand anders verdient een eerlijke boterham. Het kan niet beter!

Nederland

Ongeveer de  helft van mijn designs worden in Nederland gemaakt. Ik werk direct samen met een aantal coupeuses die in hun eigen atelier werken en die daardoor zelfstandig ondernemer kunnen zijn. We overleggen regelmatig over de prijzen en of deze nog aansluiten bij de kosten die gemaakt worden en de tijd die besteed wordt aan het maken van mijn designs. Dit om ervoor te zorgen dat het eerlijk werk is en blijft voor iedereen die bij de productie is betrokken.

De limited edition maxi jassen en tunieken met sjaalkraag worden op deze manier in Haarlem gemaakt. Ook de kimono jasjes en zomervestjes komen van deze productielokatie.

Ook werk ik samen met een productiebedrijf in Tilburg (DVS Confectie) en een bedrijf in Hoogkarspel (Mainland kleding productie)

 

Met ontzettende trots kan ik zeggen dat mijn maxi regenjas in Nederland is gemaakt (van Italiaanse circulaire stof)

 

 

Portugal

Mijn Ecovero designs worden op dezelfde manier gemaakt door een klein familiebedrijf in Portugal. Zij werken zelf aan de kleding en soms besteden ze extra werk uit aan coupeuse die vanuit hun eigen atelier werken.

Zij laten onze prachtige en milieuvriendelijke LENZING™ ECOVERO™ stof voor ons maken in Portugal wat mij bijzonder trots maakt omdat zowel de productie en ook de stof uit Europa komt.

 

Ik hoop dat ik met deze blog post weer een stukje transparantie heb kunnen geven over het productieproces bij Aimmea. Heb je vragen? Laat het me weten!

Liefs!

Maria

De waardering van aimmea.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 138 reviews.