OVER ONS

Wat ons betreft moet kleding niet alleen mooi zijn, maar vooral ook lekker zitten. Want als je je comfortabel voelt straal je dat uit. Daarnaast zijn ook kwaliteit en duurzaamheid voor ons van groot belang. Daarom produceren we 100% binnen Europa, in Portugal en in Nederland. Naast onze limited editions hebben we een doorlopende basis collectie, waar steeds weer nieuwe ontwerpen aan worden toegevoegd.

Onze ontwerpen zijn onderling te combineren, ook met ontwerpen van eerdere seizoenen. En dat is niet alleen praktisch maar ook duurzaam! De Aimmea ontwerpen zijn ‘age-less’ en waar mogelijk maatloos. Er zijn -wat ons betreft- geen regels voor wat je wel en niet moet dragen, op welke leeftijd of in welke maat.

 

“Comfortabel en zorgeloos in je vel zitten, terwijl je er te gek uitziet is waar het bij ons allemaal om draait”

LOKAAL PRODUCEREN

We produceren binnen Europa om het aantal kilometers dat je kleding aflegt van productielocatie tot jouw voordeur zoveel mogelijk te beperken. Maar ook omdat we dan meer controle hebben over de werkomstandigheden zodat onze kleding ‘eerlijk’ wordt gemaakt. Ook komen onze stoffen en materialen zoveel mogelijk uit Europa (inclusief Turkije) om de CO2-voetafdruk verder te beperken.

  • De viscose mix stoffen die we veel voor onze Aimmea | Basics gebruiken komen uit Europa
  • De jacquard stoffen die we gebruiken voor onze limited editions worden gemaakt in Italië
  • De viscose stretch stof die we gebruiken voor onze extra lange stretch blouse komt ook uit Italië
  • De jersey stof van onze losse mouwtjes en de maxi truien komt (nu nog) uit China, net als de non-woven Rayon stof
  • De knopen van onze blouses zijn vanaf 2021 gemaakt van gerecycled materiaal en komen uit Litouwen
  • Vanaf najaar 2021 gaan we werken met Ottoman stoffen uit Turkije

Waarom ‘nu nog’ uit China; Half 2019 en heel 2020 hebben wij samen met onze productielocatie in Portugal gezocht naar een stoffenproducent voor onze populaire viscose mix jersey stof die we gebruiken voor onze maxi truien. Helaas is het niet gelukt om op tijd voor de productierun van #AW21 deze stof te vinden. Dus hebben we besloten nog een keer de stof te bestellen uit China zodat we wel aan de verwachtingen kunnen voldoen om de truien weer op voorraad te hebben. Tegelijkertijd blijven we doorzoeken naar een geschikte leverancier van de stof in Portugal zodat we ons doel om alleen stoffen en materialen uit Europa te gebruiken kunnen behalen.

 

MILIEUVRIENDELIJKE VERZENDVERPAKKINGEN

Eind 2019 zijn we overgestapt op milieuvriendelijke verzendverpakkingen. We kozen eerst voor een verpakking gemaakt van gerecycled materiaal op basis van polytheen van Reverte. Deze mailers worden na gebruik weliswaar afgebroken maar niet volledig.  Er blijft microplastic over dat eigenlijk juist niet goed is voor het milieu.

Wij hebben daarom begin 2021 gekozen voor een echt composteerbare mailer van Wastebasted  die net zo sterk is als een plastic mailer en net zo waterdicht.  Deze mailer is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Dat komt omdat het geen polyethyleen bevat. Deze nieuwe mailer is gemaakt van maïszetmeel en een mix van twee bioplastics, PLA en PBAT, en bedrukt met niet-giftige inkt. Deze mailer kan je dus niet recyclen, je kunt hem in de biobak verwerken. Het is dus een volledige CO2-negatieve composteerbare mailer!

We zullen onze grijze zakken van polytheen opgebruiken en geleidelijk overstappen op de nieuwe mailer van maiszetmeel. Verder gebruiken we witte dozen voor grotere bestellingen totdat ze op zijn.

 

CERTIFICERING

Wij vinden het doodnormaal om zoveel mogelijk je best te doen voor de planeet en de mensen die erop leven. Daarom hebben wij geen certificering op onze website. En omdat het altijd beter kan blijven we oplossingen zoeken. Zo gaan we in de loop van 2021 over op doorzichtige productzakjes van Wastebased die biologisch afbreekbaar zijn, deze niet-giftige opbergzak lost op in kokend water in seconden! En zo zijn er nog veel meer verbeteringen mogelijk waar we hard ons bet voor doen. Heb je vragen hierover? Mail ons gerust.